Vyresnių informacinių komunikacinių technologijų naudotojų požiūris į internetinį bendravimą - Rapolienė, Gražina; Steponavičiūtė, Goda Marija; Gedvilaitė-Kordušienė, Margarita (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2024)
Tyrimai rodo, kad informacinių komunikacinių technologijų (IKT) naudojimas gali turėti teigiamą įtaką vyresnių asmenų gyvenimo kokybei. Vis dėlto vyresni žmonės Lietuvoje menkai naudojasi internetinio bendravimo galimybėmis. Šiame straipsnyje tiriamas IKT naudotojų požiūris į bendravimą internete, remiantis 36 interviu su vyresniais IKT naudotojais ir 9 interviu – su juos įtraukusiais žmonėmis, atliktais 2022 metais. Rezultatai susiję su teoriniu technologijų priėmimo modeliu: vyresni naudotojai laikosi teigiamų nuostatų dėl internetinio bendravimo, kai įžvelgia naudą. Atliepiama ir medijų turtingumo teorija: dalyviai pabrėžia gyvo bendravimo kaip turtingiausio nepakeičiamumą. Išryškėjo internalizuoto amžizmo nuostatos, kad bendravimas IKT tinkamesnis jaunimui.