50 metų amžiaus ir vyresnių darbuotojų darbo kokybės ir ketinimų išeiti į pensiją ryšys: sisteminė literatūros apžvalga - Kairys, Antanas; Sadauskaitė, Raimonda; Zamalijeva, Olga; Guðmundsson, Halldór S.; Reine, Ieva; Sakkeus, Luule; Tomsone, Signe (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2024)
Europoje stebimas visuomenės senėjimas, kuris veikia darbo rinką, tad darosi aktualu suprasti ketinimo išeiti į pensiją reiškinį. Tarp įvairių ketinimo išeiti į pensiją veiksnių išsiskiria darbo vietos kokybė, tačiau yra mažai informacijos apie galimas jos sąveikas su kitais veiksniais. Tikslas – atlikti sisteminę tyrimų, kuriuose analizuojamas ketinimo išeiti į pensiją ir darbo vietos kokybės ryšys, apžvalgą, skiriant dėmesio galimiems kontroliniams šio ryšio veiksniams, mediatoriams ir moderatoriams. Išanalizuota 17 straipsnių, atrinktų iš Scopus, Web of Science, ScienceDirect ir EBSCO duomenų bazių. Apžvalga suteikė įžvalgų apie ketinimo išeiti į pensiją ir darbo vietos kokybės ryšį, išryškinant šio ryšio moderatorių, mediatorių ir kontrolinių veiksnių vaidmenį.