„Niekada negalvojau, kad čia gyvensiu“: vyresnio amžiaus asmenų persikėlimo į globos įstaigą kontekstas - Charenkova, Jūratė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2023)
Straipsnyje atskleidžiamas persikėlimo į globos įstaigą vyresniame amžiuje kontekstas. Interviu su 18 vyresnio amžiaus globos įstaigos gyventojų atskleidė, kad sprendimą persikelti ir persikėlimo subjektyvų patyrimą lemia ne tik tokie asmens mikroaplinkos veiksniai kaip sveikatos būklė ar asmenybės ypatumai, bet ir platesnio socialinio, ekonominio, politinio ir istorinio konteksto sąlygos, tokios kaip socialinių paslaugų prieinamumas bendruomenėje ar kultūrinės nuostatos dėl vyresnio amžiaus asmenų globos. Straipsnyje detaliau aptariama unikalų kontekstą, kuriame vyresnio amžiaus asmenys priima sprendimą persikelti į globos įstaigą, kurianti sąveika tarp individualiu, šeimos / bendruomenės ir visuomenės lygmeniu pasireiškiančių veiksnių.