Šeimos politika ir vienų motinų šeimų stigmatizacija - Skubiejute, Greta (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2023)
Šiame straipsnyje tiriama vienų motinų šeimų stigmatizacija Lietuvos šeimos politikoje naudojant kokybinę politinių dokumentų analizę ir interviu su motinomis. Tyrimas atskleidžia istorinius politikos familialistinius šališkumus, teikiančius pirmenybę branduolinėms šeimoms. Dėl to vienų motinų šeimos buvo nuolat marginalizuojamos, nepaisant politikoje atpažįstamų šių šeimų patiriamų iššūkių. Motinų patirčių analizė rodo, kaip stigmatizacija neigiamai veikia jų gerovę ir jų vaikų gerovę bei politinį atstovavimą.