Inovacijos socialines paslaugas teikiančiose nevyriausybinėse organizacijose - Lisevičiūtė, Lina; Žalimienė, Laimutė (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2017)
Straipsnio tikslas – remiantis apsibrėžta teorine inovatyvumo koncepcija išanalizuoti, kaip nevyriausybinės organizacijos, dirbančios socialinių paslaugų srityje, vertina savo inovatyvumą. Straipsnio įvadinėje dalyje analizuojama inovacijų samprata, aptariami technologinių, vadybinių ir socialinių inovacijų skirtumai, metodinėje dalyje aptariami organizacijų savęs vertinimo metodo ypatumai. Empirinio tyrimo rezultatų dalyje aptariama, kaip pačios NVO vertina savo inovatyvumą, kokias inovacijas jos kuria ir kokius veiksnius mano esant svarbiausius inovacijoms kurti.