Socialinio darbo indėlis kuriant žmogaus gerovę - Gvaldaitė, Lijana (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2007)
Straipsnyje kalbama apie socialinio darbo indėlį kuriant žmogaus gerovę. Pirmoje straipsnio dalyje apžvelgiama socialinio darbo profesijos padėtis Lietuvoje, naudojant Gallino profesijos teoriją. Antroje straipsnio dalyje nagrinėjamas socialinės politikos ir socialinio darbo praktikos prasilenkimas. Socialinės politikos ir socialinio darbo sąryšis yra analizuojamas iš subsidiarumo perspektyvos. Trečioje straipsnio dalyje kalbama apie socialinio darbo koncepciją ir metodologiją Lietuvoje. Galiausiai yra pateikiami išeities taškai, kurie leistų keistis esamai situacijai.