Švedijos tarptautinės plėtros ir bendradarbiavimo agentūros (SIDA) indėlis į projekto bendruomenės socialinių paslaugų plėtra įgyvendinimą - Zabieta, Alfredas (Socialinė teorija, empirija, politika ir praktika, 2001)
Straipsnyje pristatomas projekto „Bendruomenės socialinių paslaugų plėtra“ turinys ir įgyvendinimas. Projektas buvo vykdomas bendradarbiaujant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai ir Švedijos tarptautinės plėtros ir bendradarbiavimo agentūrai (SIDA). Projekto tikslas buvo – sukurti alternatyvią socialinių paslaugų sistemą brangias stacionarias socialines paslaugas teikiančioms įstaigoms. SIDA lėšos buvo naudojamos projekto įvertinimui ir dirbančiųjų socialinį darbą kvalifikacijos tobulinimo programoms finansuoti.