Dvigubo integralo įvertinimas naudojant Eilerio metodą ir Richardsono ekstrapoliaciją - Prentice, Justin Steven Calder (Lietuvos matematikos rinkinys, 2024)
Transformuojame dvigubą integralą į antros eilės pradinės reikšmės uždavinį, kurį sprendžiame naudodami Eilerio metodą ir Richardsono ekstrapoliaciją. Pavyzdžiui, mes norime pasiekti tikslumą, artimą mašininiam tikslumui (~10-13). Pastebime, kad algoritmas yra pajėgus  nustatyti  kubatūrinės formulės klaidos kreivę, ir  mes naudojame šią funkciją nustatant Simpsono kubatūrinės formulės klaidos kreivę. Taip pat pateikiame metodo apibendrinimą  išorinio integralo netiesinių rėžių atveju.
Keywords: kubatūra; dvigubas integralas; Euleris; Richardsono ekstrapoliacija; klaida