sites.google.com/view/Lapinskas – Kitokia matematika - Lapinskas, Remigijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Šiame straipsnyje pristatomas autoriaus darbas ,,Kitokia matematika". Jame mokyklinis matematikos kursas pateikiamas kiek kitaip negu įprastiniuose vadovėliuose, darbe mažiau dėmesio skiriama rutininėms užduotims, bet bandoma matematines sąvokas nagrinėti platesniame kontekste. Darbe dažnai naudojamos mobiliosios matematinės aplikacijos ir programavimo elementai, dažnai cituojami internetiniai šaltiniai.
Keywords: vidurinė mokykla; matematikos vadovėlis; matematikos būrelis