Apie sveikųjų skaičių sekų, asocijuotų su pirminiais dvyniais, apskaičiavimą - Belovas, Igoris; Sabaliauskas, Martynas; Mykolaitis, Paulius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Pirminių dvynių hipotezė teigia, kad egzistuoja be galo daug pirminių skaičių porų, kurių nariai tarpusavyje skiriasi 2. Nagrinėjant šią hipotezę, buvo gauta daug svarbių rezultatų, tačiau problema taip ir liko neišspręsta. Šiame darbe pirminių dvynių problema nagrinėjama iš eksperimentinės matematikos pusės. Taikant tikimybinį Milerio–Rabino pirminio skaičiaus testą ir lygiagrečiųjų skaičiavimų technologijas, yra eksperimentiškai tiriamas pirminių dvynių bei pirminių porų pasiskirstymas intervaluose (2n; 2n+1].
Keywords: sveikaskaitės sekos; Hardžio-Litlvudo hipotezė; pirminiai k-rinkiniai