Apie tikimybinių matų Hilberto erdvėse A-skaidomumą - Mišeikis, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Įrodoma, jog tikimybinis matas ν yra kurio nors tikimybinio mato μ A-skaidinio (7) komponentė tada ir tik tada, kai konverguoja integralas (8). Čia tiesinis operatorius A turi savybę: su visais x iš Hilberto erdvės ||Ax|| = a ||x|| ir 0 < a < 1.