Stimuliuojama dinamika ir jos modeliavimas - Alzbutas, Robertas; Janilionis, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Darbe nagrinėjami tikimybinės dinamikos bei dinaminio patikimumo veiksniai susieti su stimuliuojamos dinamikos apibrėžimu ir agregatinio modeliavimo metodo taikymu, analitinis ir imitacinis hibridinių sistemų formalizavimo ir modeliavimo būdai bei dinaminių sistemų modeliavimas atsižvelgiant į atsitiktines laiko trukmes tarp stimulų atsiradimo ir dinamikos kitimo.  Pateikta nauja metodika, skirta tolydžių procesų ir nuo jų priklausančių  įvykių sąveikos modeliavimui.