Genotipo įtakotos susirgimo rizikos įvertinimo metodų tyrimas - Tiešis, Vytautas; Lančinskas, Algirdas; Marcinkevičius, Virginijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Darbe tiriamos susirgimo rizikos, apspręstos daugelio nukleotidų polimorfizmo ir aplinkos bei elgesio faktorių įvertinimo metodų savybės. Tam panaudotas stochastinis ligos rizikos modelis, sudaryta lygčių sistemą modelio parametrams priderinti prie statistinių ligos parametrų. Palyginti kelių kompanijų naudojami metodai taip pat metodai aprašyti literatūroje. Tirta prognostinio klasifikavimo paklaidų priklausomybė nuo paciento atitikimo populiacijai, kurios statistiniai duomenys naudojami.