Monomerų reakcijų kompozitinių katalizatorių paviršiuje skaitinis tyrimas: gerai išmaišytų medžiagų modelis - Katauskis, Pranas; Sakalauskas, Justas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Nagrinėjamas netiesinis modelis aprašantis heterogeninę katalitinę dviejų reagentų reakciją, vykstančią kompozitinių katalizatorių paviršiuje. Modelis pagrįstas Langmiūro ir Hinšelvudo paviršinių reakcijų mechanizmu, laikant, kad reakcijoje dalyvaujančios medžiagos yra tolygiai pasiskirsčiusios. Tiriama aktyvios katalizatoriaus paviršiaus dalies dydžio įtaka katalitiniam reaktyvumui ir produkto koncentracijai, esant skirtingam adsorbcijos centrų išsidėstymui.