Hierarchinių Bajeso metodų taikymas energetinių tinklų patikimumui vertinti - Iešmantas, Tomas; Alzbutas, Robertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Straipsnyje nagrinėjama energetikos objektų patikimumo duomenų heterogeniškumas. Dviems atvejams pademonstruotas hierarchinių Bajeso metodų taikymas ir įvertinta, kaip papildomas neapibrėžtumo lygmuo keičia patikimumo charakteristikų įverčius.