Erdvinių klasifikavimo taisyklių taikymas nuotolinio stebėjimo vaizdams - Stabingis, Giedrius; Stabingienė, Lijana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame straipsnyje pateikiamas erdvinės klasifikavimo taisyklės (SCRD) taikymas nuotolinio stebėjimo vaizdų klasifikavimui. Šis klasifikavimo su mokymu metodas buvo pristatytas straipsnyje [11]. Šis metodas yra patobulinta ankstesnio metodo [4, 10, 9] PBDF versija, klasifikavimo metu dar labiau atsižvelgiant į erdvinės informacijos įtaką. Šio metodo privalumas yra galimybė klasifikuoti duomenis, kurie yra sugadinti Gauso atsitiktiniu lauku, o tai yra būdinga šiame darbe klasifikuojamiemsvaizdams iš palydovo, kuriuose tiriama teritorija yra uždengta debesimis. Klasifikavimo tikslumas