Antikūno ir toksino sąveikos ląstelėje skaitinis tyrimas - Katauskis, Pranas; Malakauskaitė, Silvija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Nagrinėjamas netiesinis modelis, aprašantis toksino, patenkančio į ląstelę iš ją supančio tirpalo, sąveiką su į ląstelę įleistu antikūnu. Skaitiniais metodais, keičiant modelio parametrus, tiriamas antikūno panaudojimo efektyvumas, tariant, kad toksinas ir antikūnas yra gerai išmaišytame tirpale.