Empirinis tarpų sekų Shell rikiavimo algoritme tyrimas - Radavičius, Irmantas; Baranauskas, Mykolas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Šiame tekste pristatoma patobulinta Shell algoritmo versija. Naudojant algoritmą, atliekamas įvairių geometrinių sekų ir Shell algoritmo efektyvumo tyrimas. Tyrimas leidžia teigti, jog tiek priskyrimų skaičius, tiek palyginimų skaičius savaime nėra pakankamas, siekiant tinkamai įvertinti Shell algoritmo veikimą ir pasirinkti optimalią tarpų seką. Pilnam įvertinimui turėtų būti naudojami abu skaičiai, o taip pat matuojamas ir realus algoritmo vykdymo laikas.