Laipsniškų epideminių pasikeitmų tyrimas - Račkauskas, Alfredas; Tamulis, Aurelijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnis yra skirtas epideminių pasikeitimų analizei, kai perėjimas iš vienos būsenos į kitą yra laipsniškas. Įrodytas CUSUM, Tolygių prieaugių, Diadinių prieaugių testų suderintumas. Minėtų testų galia pavaizduota grafiškai.