Silpnųjų aproksimacijų taikymas opcionų kainų skaičiavimui Hestono modelyje - Lenkšas, Antanas; Mackevičius, Vigirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Naudodami [2] straipsnyje pasiūlytą silpnąją atskyrimo (split-step) aproksimaciją diskrečiais atsitiktiniais dydžiais Hestono modeliui, vertiname pirkimo (call) bei pardavimo (put) opcionų kainas. Aproksimuojant gautas kainas palyginame su kainomis, gautomis naudojant [1] straipsnyje aprašytą formulę.