Matematinių žinių intelektinis poreikis - Miežys, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Harel [2] intelektinio poreikio sąvoka atnaujinama panaudojant Davis [1] įžvalgas apie įdomias tezessocialiniuose moksluose. Pateikiama keletas hipotetinių pavyzdžių, kaip išnaudojant patikslintą intelektinioporeikio sąvoką matematikos pamokose galima suteikti moksleiviams prasmingumo pojūtį.
Keywords: intelektinis poreikis; matematikos švietimas; prasmingumas