Ar galima dviem žodžiais pakalbėti apie tris dalykus? - Kašuba, Romualdas; Rudalevičienė, Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Šiame straipsnyje nagrinėjama ir aptariama, kokie paprasti, bet pamokomi dalykai ir uždaviniai gali kilti iš paprasčiausio dviejų ar kelių faktų sugretinimo.
Keywords: uždavinių siūlymo specifika ir išvadų sugretinimas; panašios sąlygos uždavinių sprendimų skirtumai; uždavinio pateikimas ir objektyvus sprendimo prieinamumas; skaitinė konkretybė kaip ryškus uždavinio pateikimo elementas; uždavinių formuluočių strategija ir euristinis jos pateikimo kontekstas