Reklamos internete vartotojų segmentavimas taikant latentinį Dirichlė paskirstymo modelį - Aliulis, Darius; Janilionis, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Vartotojų segmentavimas yra vienas iš aktualiausių reklamos internete uždavinių. Darbe šio uždavinio sprendimui siūloma taikyti adaptyvų latentinį Dirichlė paskirstymo modelį, kuris tinka ir didžiųjų duomenų rinkinių analizei. Pasiūlyti reklamų priskyrimo segmentams kriterijai ir ištirtos segmentavimo kokybės metrikų priklausomybės nuo segmentų skaičiaus.
Keywords: latentinis Dirichlė paskirstymas; Bajeso metodas; didžiųjų duomenų rinkinių analizė; vartotojų segmentavimas; reklama internete