Medžiagų koncentracijų tirpalų mišiniuose nustatymas, taikant biojutiklius ir dirbtinius neuroninius tinklus - Litvinas, Linas; Baronas, Romas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame darbe tiriama galimybė nustatyti kelių tirpale esančių medžiagų koncentracijas, naudojant biojutiklį kartu su dirbtiniu neuroniniu tinklu. Taip pat nagrinėjama kaip išorinis biojutiklio difuzijos sluoksnis įtakoja rezultatus. Darbe medžiagų koncentracijų prognozavimui naudojami ampermetrinio biojutiklio su išoriniu difuzijos sluoksniu kompiuterinio modeliavimo rezultatai. Biojutiklio atsako dimensiškumui mažinti naudota principinių komponenčių analizė. Principinės komponentės naudotos kaip dirbtinio neuroninio tinklo įeitis, nustatant tirpalo medžiagų koncentracijas. Gauti rezultatai pagrindžia dirbtinio neuroninio tinklo naudojimą šiam uždaviniui spręsti bei nusako išorinio difuzijos sluoksnio poveikį.
Keywords: biojutiklis; dirbtiniai neuroniniai tinklai; principinių komponenčių analizė