Sekvencinis skaičiavimas be pjūvio taisyklės logikai S5n(ED) - Giedra, Haroldas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Darbe nagrinėjami Hilbert’o tipo, Gentzen’o tipo sekvencinis ir Kanger’io tipo sekvencinis skaičiavimai žinių logikai S5n(ED). Pateikiamas Gentzen’o tipo sekvencinis skaičiavimas ir įrodomas jo ekvivalentumas su Hilbert’o tipo skaičiavimu, gaunant Gentzen’o tipo skaičiavimo pagrįstumą ir pilnumą. Suformuojamas indeksinis Kanger’io tipo sekvencinis skaičiavimas be pjūvio taisyklės.
Keywords: žinių logika; paskirstytas žinojimas; visuotinis žinojimas; sekvencinis skaičiavimas; pjūvio pašalinamumas