Mokinių matematinių gebėjimų tyrėjas Romualdas Paliokas - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Matematikos mokytojas Romualdas Paliokas (1929–1977)  dirbo Molėtų, Ignalinos ir  Anykščių rajonuose, Panevėžio mieste. Tyrė mokinių  matematinius gebųjimus ir parengų daktaro disertaciją. Pedagoginėje periodinėje spaudoje paskelbė du stambius straipsnius.  Disertacijos apginti nespėjo, nes mirė.
Keywords: matematikos mokytojas; matematiniai gebėjimai; mokiniai; daktaro disertacija