Tiesinė diskriminantinė erdvinių Gauso duomenų analizė, naudojant anizotropijos koeficiento įvertinius - Dreižienė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje analizuojamas Gauso erdvinių duomenų klasifikavimo į vieną iš dviejų populiacijų, kurių vidurkio modeliai skirtingi, o geometriškai anizotropinė kovariacinė funkcija tokia pat, uždavinys. Naudojama tiesioginio pakeitimo Bajeso diskriminantinė funkcija (PBDF), kuri gaunama vietoj nežinomų parametrų tiesioginio pakeitimo būdu įstačius jų įvertinius. Straipsnyje pateikiama klasifikavimo rizikos aproksimacijos formulė atvejui, kai nežinomi vidurkio parametrai ir nežinomas anizotropijos koeficientas yra pakeisti jų įverčiais.
Keywords: Bajeso diskriminantinė funkcija; klasifikavimo rizika; anizotropijos koeficientas; atsitiktinis Gauso laukas