Medianos skirstinio aproksimacijos sluoksninėms imtims - Čiginas, Andrius; Rudys, Tomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Darbe tiriamos empirinės medianos pasiskirstymo funkcijos Edžvorto tipo aproksimacijos, kai imtis yra sluoksninė ir renkama be grąžinimo. Pateikiamas išreikštinis aproksimacijos pavidalas, bei jos savirankos įvertinys. Skaitiniais pavyzdžiais parodoma, kad tokios aproksimacijos gali būti tikslesnės už normaliąją.
Keywords: baigtinė populiacija; sluoksninis ėmimas be grąžinimo; Hoeffding’o skleidinys; Edžvorto skleidinys; saviranka