Mokyklinės matematikos terminų ir žymenų kritika - Vilkas, Robertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Pateikiama kai kurių mokyklinės matematikos terminių ir žymenų kritika bei pateikiamos rekomendacijos. Atskirai aptariama problema dėl dešimtainių trupmenų rašymo naudojant kablelį ir dėl to atsiradusio kabliataškio atskiriant tokius skaičius, kas prieštarauja ne tik tarptautiniams matematikos žymenims, bet ir lietuvių kalbos skyrybos taisyklėms. Plačiau aptariamas nekorektiškas elementariojo įvykio sąvokos naudojimas ne tik mokyklose, bet ir universitetuose.