Trijų pirminių RSA kriptosistemos atakos, paremtos kubinėmis lygtimis, tyrimas - Michalkovič, Aleksėjus; Žitkevičius, Jokūbas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Šiame darbe nagrinėjame atakos prieš klasikinę RSA kriptosistemą modifikaciją, kuria siekiama išskaidyti pirminiais daugikliais viešąjį modulį n, kuris yra trijų pirminių skaičių sandauga. Norėdami pagerinti modifikuotos atakos greitaveiką mes įvedame papildomus parametrus. Pateikiame teorinę viršutinę paieškos diapazono parametro ribą ir apibrėžiame poslinkio parametrą pagal empirinius rezultatus. Kadangi šie pakeitimai daro mūsų ataką tikimybinę, mes tiriame atakos sėkmės priklausomybę nuo naujai apibrėžtų parametrų.