Judėjimo su apribojimais modeliavimas - Kleiza, Vytautas; Šatinskaitė, Rima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Sudaryti judėjimo su apribojimais (judėjimo glodžia kreive) 2D ir 3D matematiniai modeliai. Modelių struktūrą sudaro netiesinės pirmos arba antros eilės diferencialinės lygtys. Ištiri laisvo judėjimo ir judėjimo su pasipriešinimu atvejai. Skaitiniais metodais gauti diferencialinių lygčių Koši uždavinio sprendiniai. Pateikti judėjimo su apribojimais taikymo pavyzdžiai, kuriuose yra svarbus tikslus įvairių judėjimo su apribojimais daugelio parametrų radimas.