Judesiai tiesinės sieties tiesinių elementų erdvėje - Urbonas, Algimantas Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Tiriami tiesinių elementų erdvės su tiesine sietimi judesiai (automorfizmai). Įrodoma, kad šioje erdvėje tiesinė sietis [1] yra fundamentalus objektas leidžiantis apibrėžti invariantinį diferencijavimą ir išvystyti visą kreivumo teoriją, įrodyti kreivumo objektus siejančias tapatybes. Naudojant Li ir kovariantinio diferencijavimo aparatą pavyko surasti būtinąsias bei pakankamąsias sąlygas, kad tiesinių elementų erdvė su tiesine sietimi turėtų judesių grupę Gr. Tikimės, kad remiantis šiuo darbu ateityje pavyks nustatyti minėtų erdvių maksimalų judrumą bei surasti lakunas judesių grupių eilėse.