Integralinės lygties generuotos funkcijos, turinčios baigtinę p-variaciją, sprendinio egzistavimas ir vienatis - Kubilius, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1999)
Tarkime, kad funkcija f(t, x) apibrėžta aibėje [to, T] x R yra aprėžta ir turi aprėžtą dalinę išvestinę x atžvilgiu, o g ∈ Hl/2,l([to,T] x R), p < a/2 + 1 < 2. Įrodyta, kad lygtis xt = α + ∫t0t f (s, xs) ds + ∫t0t g(s, xs)dhs, to ≤ t ≤ T, čia h yra tolydi funkcija turinti baigtinę p-variaciją tam tikram p, 1 < p < 2, turi vienintelį sprendinį tolydžių baigtinės p-variacijos funkcijų klasėje.