Biologinių objektų dauginimosi ir augimo matematiniai modeliai - Bartaševičius, Algimantas; Lapinskas, Antanas; Didžgalvis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjamas apibendrintas biologinis tipas. Parametrai, limituojami biologiniu kodu ir sąlygojantys biologinio tipo dauginimosi ir augimo procesus, formalizuojami skaliarų matricomis. Išoriniai poveikiai formalizuojami vektorinio argumento skaliarinių funkcijų matrica. Sudaryti apibendrinto biologinio tipo dauginimosi ir augimo procesų matematiniai modeliai, orientuoti jų skaičiavimui imitacinio modeliavimo sistemoje SIMULINK.