Mokslo terminų aplinkų modelių taikymas straipsnių klasifikavime - Balys, Vaidas; Rudzkis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Straipsnio raktinių žodžių nustatymas yra tam tikra prasme ekvivalentus klasifikavimui, ir tam galima panaudoti tekstų kategorizavimo metodus. Mokslo informacijos specifika sąlygoja ir kitokių metodų poreikį, todėl šiame darbe pristatoma mokslo terminų aplinkų idėja, o jų matematinis apibrėžimas pateikiamas tikimybinių skirstinių sąvokomis. Pateikiami šių aplinkų panaudojimo raktinių žodžių radimui pasiūlymai.