Apie kai kuriuos eksponentės su Šaboti topologijomis kardinalinius invariantus - Praninskas, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjamas sąryšis tarp bazinės topologinės erdvės ir hipererdvės su Šaboti topologija kardinalinių invariantų. Įrodyta, kad eksponentei su Vietorio topologija jos pseudosvoris neviršija bazinės erdvės svorio. Lokaliai kompaktiškom erdvėm svoris sutampa su eksponentės Šaboti topologijoje svoriu.