Daugyba kitaip pamokose itin gabiems vaikams - Kravčenkienė, Violeta; Narkevičienė, Bronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Straipsnyje pristatomas itin gabių mokinių matematinio ugdymo atvejis Kauno m. tarpdisciplininėje ugdymo programos trečioje klasėje. Tokio ugdymo teorinis pagrindas – diferencijuoto mokymo taikymas, naudojant išorinį diferencijavimą – programa skirta viso miesto itin gabiems vaikams. Papildomi diferencijuoto mokymo aspektai: mokinių grupavimas pagal gabumų lygmenį, nestandartinio ugdymo turinio parinkimas, komandinis darbas ir individualizuotas vertinimas.