Adaptyvusis jungtinis sistemos parametrų ir vėlavimo sekimo metodas - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2017)
Sprendžiamas adaptyviojo jungtinio nestacionarios sistemos nežinomų parametrų bei vėlavimo sekimo pagal stebėjimus uždavinys. Pasiūlytas rekurentinis metodas, grindžiamas koreguojančio operatoriaus taikymu. Pateikti kompiuterinio modeliavimo bei parametrų sekimo rezultatai.