Lokalaus magnetinio lauko intensyvumo algebrinė ir spektro analizė - Landauskas, Mantas; Vainoras, Alfonsas; Ragulskis, Minvydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Centrinėje Lietuvoje yra įrengtas Europoje analogų neturintis magnetometras, registruojantis lokalaus magnetinio lauko svyravimus. Prietaiso jautrumas yra pikoteslų eilės. Jau daugiau kaip metus išnaudojama unikali galimybė gauti itin tikslius duomenis. Magnetinio lauko intensyvumas, jeigu žvelgsime į jį kaip į skaičių seką, rango neturi. Tai bendra realaus pasaulio sekų savybė. Nepaisant to, algebriniai metodai, pavyzdžiui paremti H-rangu, leidžia analizuoti tokius signalus. Darbe nagrinėjamas tokių svyravimų spektrinis pasiskirstymas, aptarta darbo su dideliais duomenų masyvais specifika. Taip pat pristatoma sukurta programinė įranga, skirta darbui su magnetometro duomenimis.