Patikslinta tiesinė sąsūka - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Tariama, kad taikant diskrečiąją tiesinę sąsūką, įėjimo signalo x(n) atskaitų apdorojimui skait-meniškai, kai kurios jo atskaitos esti jutiklių, veikiančių realiu laiku, pakeičiamos naujomis atskaito-mis, perstūmiant visą skaičių seką. Būtina, kiekvienai naujai atsiunčiamai atskaitai skaičiuoti naują sistemos išėjimą pagal sąsūkos išraišką (1). Siūloma patikslinto išėjimo y(n) reikšmes nuo (M + 1)-osios reikšmės neperskaičiuoti naujai, o jas gauti perslinkus per vieną atskaitą ankstesnės y(n) sekos stebėjimus. Taip taupomas laikas, skirtas y(n) atskaitoms skaičiuoti. Straipsnyje taip pat analizuo-jamas greitosios sąsūkos metodas šiam atskaitų gavimo būdui. Parodyta, kad lyginant jį su darbe pasiūlytu algoritmu išaiškėja greitosios sąsūkos metodo neefektyvumas. Pateikti eksperimento rezul-tatai (1 pav.).