KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto studentų studijų nutraukimo priežasčių analizė - Morkevičiūtė, Miglė; Kravčenkienė, Violeta (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Šiame straipsnyje apžvelgiami Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenys apie Lietuvos aukštųjų mokyklų studentus. Analizuojami Kauno technologijos universiteto studijų departamento turimi 2016–2018 m. duomenys apie studentų studijų nutraukimą, brandos egzaminų bei studijų modulių rezultatus. Panaudojus aprašomąją statistiką, koreliacinę, logistinę regresinę analizę bei išanalizavus studentų apklausos ir Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto darbuotojų interviu išsiaiškinta, kaip pasiekimai mokykloje daro įtaką studijų modulių vertinimams bei studijų sėkmei. matematikos egzaminas, studijos, studijų nutraukimas