Ar galima dviem žodžiais pakalbėti apie tris dalykus? - Kašuba, Romualdas; Rudalevičienė, Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Šiame straipsnyje nagrinėjama ir aptariama, kokie paprasti, bet pamokomi dalykai ir uždaviniai gali kilti iš paprasčiausio dviejų ar kelių faktų sugretinimo.