Skaidymo schemų dvimačiams ir trimačiams Šrėdingerio uždaviniams analizė - Mirinavičius, Aleksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Tiriamos naujos skaidymo baigtinių skirtumų schemos dvimačiams ir trimačiams tiesiniams Šrėdingerio uždaviniams. Stabilumo ir konvergavimo analizė atlikta diskrečioje L2 normoje. Įrodyta, kad dvimatė schema yra nesąlygiškai stabili ir konservatyvi nulinės kraštinės sąlygos atveju. Skaidymo schema apibendrinta trimačiams uždaviniams. Įrodyta, kad šiuo atveju schema yra tik ρ-stabili ir todėl diskretieji tvermės dėsniai jau nebegalioja. Pateikti skaitinių eksperimentų rezultatai.