Kombinatorinių multiaibių komponenčių vektorių skirstiniai - Manstavičius, Eugenijus; Petuchovas, Robertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Nagrinėjamos atsitiktinės kombinatorinės struktūros, vadinamos svorinėmis multiaibėmis. Jos sudarytos iš komponenčių, priklausančių aibei P, kurioje yra π(j) elementų, o pastaroji seka tenkina aprėžtumo sąlygą. Tegul σ yra n svorio multiaibė, paimta su vienoda tikimybe, ir kj(σ) – svorio j komponenčių skaičius joje, čia 1 ≤ j ≤ n. Apibrėžę atsitiktinį vektorių kr(σ) = (k1(σ), . . . , kr(σ)), 1 r ≤ n, ištiriame jo skirstinio pilnosios variacijos atstumą nuo atitinkamo nepriklausomų koordinačių vektoriaus. Rezultatas panaudotas adityviųjų funkcijų centrinės ribinės teoremos įrodyme.