Baigtinių populiacijų L-statistikų savirankos ir visrakčio dispersijos įvertinių pagrįstumas - Čiginas, Andrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2012)
Pozicinių statistikų tiesinėms kombinacijoms (L-statistikoms) pateikiame pakankamas sąlygas, kurioms esant statistikų baigtinės populiacijos savirankos dispersijos įvertinys ir klasikinis visrakčio dispersijos įvertinys yra pagrįstieji.