Matematikos studijos prasidėjus aukštojo mokslo reformai - Kaminskienė, Janina; Rimkuvienė, Daiva; Laurinavičius, Eligijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje analizuojamos problemos, iškilusios dėstant matematiką Lietuvos žemės ūkio universitete, prasidėjus aukštojo mokslo reformai. Tam tikra dalis studentų neturi reikiamų matematinių pagrindų bei gebėjimų savarankiškai dirbti, nors jų tėvai įstengė sumokėti pilną studijų kainą. Abejonės kyla ir dėl šių studentų studijų motyvacijos bei priėmimo į universitetines studijas tvarkos. Reaguojant į pastebėtas problemas siūlomos papildomos matematikos dėstymo organizavimo priemonės.