Apie eksperimentinį Pareto-Lipšico optimizacijos tyrimą - Mockus, Jonas; Stašionis, Justas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Optimizavimas funkcijų su žinoma Lipšico konstatnta, užtikrinantis sprendinius duotu tikslumu, yra žinomas globaliojo optimizavimo uždavinys. Ši konstanta nėra žinoma daugelyje praktinių uždavinių. Mes tiriam naują metodą tokiems uždaviniams spręsti, pavadintą Pareto-Lipšico optimizacija (PLO). Šis metodas pateikia sprendinius duotu tikslumu funkcijoms su nežinoma Lipšico konstanta. PLO požiūriu, Lipšico konstantos nagrinėjamos kaip vektorinio kriterijaus elementai Pareto optimalumo teorijos rėmuose.