Kai kurie kombinatorikos ir statistikos mokymo ypatumai - Kavaliauskas, Algis; Žilinskienė, Inga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje nagrinėjamos kai kurių kombinatorikos ir statistikos terminų apibrėžtys. Siekiant išsiaiškinti, kodėl mokiniai taip sunkiai įsisavina tam tikras kombinatorikos, tikimybių teorijos ir statistikos srities žinias, analizuojama mokomoji literatūra – nagrinėjamos derinių, gretinių ir imties sąvokos bei jų apibrėžtys. Parodomi mokykliniuose vadovėliuose pasitaikantys suformuluotų apibrėžčių trūkumai ir pasiūloma, kaip jų išvengti.