Žiniasklaidos koncentracija Baltijos šalyse 2000–2014 metais - Jastramskis, Deimantas; Rožukalne, Anda; Jõesaar, Andres (Information & Media, 2017)
Straipsnyje nagrinėjama žiniasklaidos koncentracija Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje 2000–2014 metais. Atliktame tyrime, vertinant Baltijos šalių radijo, televizijos, dienraščių ir interneto žiniasklaidos rinkų horizontalios koncentracijos kaitą ir lygį, buvo skaičiuojamas Herfindahl–Hirschman indeksas. Tyrimo rezultatai rodo, kad dauguma, t. y. dešimt iš dvylikos, Baltijos šalių žiniasklaidos rinkų yra labai koncentruotos, ir konstatuotina oligopolinės konkurencijos kūrimo tendencija. Vidutinė žiniasklaidos koncentracija tiriamuoju laikotarpiu buvo nustatyta tik dviejose rinkose – Estijos televizijos ir Lietuvos interneto žiniasklaidos.
Keywords: ...