Veiksniai, darantys įtaką verslo analitikos diegimui smulkiose ir vidutinėse Libano įmonėse - Kfouri, Georges; Skyrius, Rimvydas (Information & Media, 2017)
Šiame straipsnyje pateikiamo tyrimo tikslas yra išnagrinėti veiksnius, darančius įtaką verslo analitikos diegimui Libano smulkiose ir vidutinėse įmonėse. Apklausa, atlikta dešimtyje bendrovių, apėmė dešimt vadovų iš kiekvienos tyrimui pasirinktos bendrovės. Tyrimo duomenys buvo renkami naudojant interviu ir anketas, pagrįstas 5 balų Likerto skalės įverčiais. Literatūros apžvalgoje buvo išskirti kritiniai verslo analitikos diegimo sėkmės veiksniai, įvardyti ankstesnių tyrėjų. Surinktų apie verslo analitikos diegimo veiksnius duomenų analizė buvo atlikta trimis kryptimis: organizacine, procesų ir technologine. Pagal šias kryptis buvo nustatyti veiksniai, labiausiai veikiantys verslo analitikos sistemų diegimą tirtose įmonėse.
Keywords: ...